Jaume C. Pons Alorda

Jaume Cristòfol Pons Alorda (Caimari, 1984) és una força descomunal de la literatura catalana recent. Poeta de connexions indòmites, novel·lista que imbueix el lector
en mons extraordinaris, contista de precisió exuberant, rapsode d’emocions extremes, lector afamat de lletra i un traductor voraç i elegant. Autor de catorze poemaris, Cala foc als ossos apareix després de publicació de la rotunda trilogia Tots els sepulcres (2015). Dues peces que mostren un món sempre intens i a la recerca del calfred existencial, amb una complicitat que increpa el lector i el fa partícip d’una poètica que escapa de la convenció.

Com a traductor, el 2014 va remoure el món literari català amb l’edició integral de Fulles d’herba, l’obra magna de
Walt Whitman. Aclamada i multireeditada, la traducció va ser reconeguda amb el Premi de la Crítica Serra d’Or i el Premi Cavall Verd, dos dels guardons més prestigiosos de les lletres del país. En narrativa, destaquen Faula, guanyadora del Premi Pare Colom de 2012, i el dietari Apocalipsi uuuuuuuaaaaaaa (2015), un writing of divertidíssim sobre el rodatge d’Història de la meva mort, d’Albert Serra, que va viure en primera persona.

Obra, vida i passions es fonen als seus recitals, convertint-los en una delícia sensorial que no deixa indiferent als amants de la bona lletra i de l’eufòria.

Anuncis