Assumiràs la veu

assumiras

Assumiràs la veu,  
Antologia de poemes per la llibertat

Col·lecció: Fora d’òrbita
Pàgs: 54
Il·lustració de la portada: Jordi Borràs
PVP: 11,00€
ISBN: 978-84-943261-1-0
Format: 14,5×21,0cm
Primera edició: novembre 2014
Comandes: Besai Llibres o edicionsterricola@gmail.com

 

Edicions Terrícola presenta un clam de llibertat poètica: Assumiràs la veu, una antologia que reuneix trenta-tres poemes de trenta-tres poetes contemporanis d’arreu dels Països Catalans. Una iniciativa poètica singular que es suma a la reivindicació d’un poble “que vol ser escoltat”. En aquests moments políticament i socialment transcendents per a la nostra nació, els creadors de la paraula havien de tenir una plataforma per a poder dir i per, així, també poder sumar la seva veu “a la del clam majoritari d’un poble que vol ser escoltat i que camina decidit”.

El títol de l’antologia és extret d’un poema del poeta valencià Vicent Andrés Estellés (“Assumiràs la veu d’un poble /i serà la veu del teu poble, /i seràs, per a sempre, poble“) i vol ser tota una declaració d’intencions, “perquè hem volgut encapçalar una manifestació poètica que veiem insòlita i transcendent” i perquè batega, en tots els poemes, “el compromís inequívoc dels poetes amb la llibertat com a idea concreta i que es tradueix en el reclam i l’exercici del dret a decidir-ho tot”.

L’esclat i la vivesa literària dels Països Catalans

L’antologia ha comptat amb la tria de Pau Vadell i Vallbona –poeta, editor i agitador cultural–, que també ha escrit el pròleg que encapçalen els 33 poemes per la llibertat. Sota la seva batuta, el llibre ha seguit tres criteris clars: “el de l’excel·lència literària, el de l’heterogeneïtat de veus i el de la diversitat de generacions de poetes, contemporanis”. A més, i de forma entusiasta, la tria mostra una representativitat geogràfica equilibrada —hi escriuen poetes del Principat, de les Illes, del País Valencià i de l’Alguer— del que avui “encara és un país fragmentat políticament, però no pas culturalment”. La portada és obra de Jordi Borràs, reconegut il·lustrador i fotoperiodista.

Els autors antologats són: Misael Alerm, Vicenç Altaió, Sebastià Alzamora, Hèctor Bofill, Mireia Calafell, Lluís Calvo, Míriam Cano, David Caño, Antoni Canu, Enric Casasses, Antoni Clapés, Hilari De Cara, David Figueres, Francesc Garriga Barata, Anna Gual, David Jou, Manel Marí, Pere Joan Martorell, Maria Antònia Massanet, Dolors Miquel, Carles Morell, Bernat Nadal, Joan Navarro, Vinyet Panyella, Jaume Pérez Montaner, Lucia Pietrelli, Jaume C. Pons Alorda, Begonya Pozo, Eduard Ramírez, Marc Romera, Carles Sanuy, Jordi Valls, Mireia Vidal-Conte.

Anuncis