Cala foc als ossos

mostraportada

Cala foc als ossos
Jaume C. Pons Alorda

Col·lecció: Llibres de l’Afrau
Pàgs: 96
Format: 13×18 cm
Il·lustració postal: Cristòfol Pons Bendito
PVP: 15,00€
ISBN: 978-84943261-9-6
Primera edició: octubre de 2016

 

Cala foc als ossos és el número 10 de la col·lecció Llibres de l’Afrau.

Jaume C. Pons Alorda torna a la creació poètica amb un llibre que és un gran espasme. Mostra un autor pletòric, que ha après a “viure en el deliri”, i que ens ofereix una poesia insaciable i feridora, crua i sense por a mostrar vísceres, on “escriure és exterminar” i la destrucció, la “forma perfecta de l’escriptura”. Miracles i esperma, ejaculacions i infinits, l’etern i la paraula, convertits en un paisatge propi d’un guió de Quentin Tarantino o en una celebració d’Alejandro Jodorowsky. Perquè “un home que plora dona sentit a totes les tempestes”. I això ja val la proesa de convertir, aquest home, en Poesia.

“A poc a poc, vers a vers, en Jaume C. Pons Alorda ens ha situat al lloc exacte de la ment, l’indret de l’Incansable, el cau i últim refugi de l’Exhaust. Perquè aquí, el nostre cercle central és just el domini del deliri. On la proximitat crea la perplexitat, on el tacte descobreix les irregularitats de la superfície: la Bellesa.”

Màrius Sampere

“Tota l’obra de Pons Alorda advoca pel viure en el seu excés, en la seva multiplicitat, en la seva orgia de formes, disposicions, humors
i configuracions. Vida, sempre vida exuberant i prolífica. Contra la mort.”

Lluís Calvo